Laden ...

Laden ...

Onderwijsbegeleiding

Soms zitten jongeren in een periode waarin het niet zo lekker loopt en vallen de schoolprestaties tegen. Onze onderwijsbegeleiding kan dan uitkomst bieden.

Hoe ziet het eruit?

Aan de hand van het kennismakingsgesprek brengen we de hulpvraag in beeld. Dit doen we samen met ouder(s), de jongere en daar waar nodig met school en/of een derde partij. De begeleiding wordt zo snel mogelijk gestart en iedere jongere krijgt een persoonlijke begeleider. De eerste zes weken zijn bedoeld om samen op pad te gaan en te ontdekken hoe de jongere het liefst leert, wat al goed gaat en waar de aandachtspunten liggen. Daarbij stellen we samen doelen op waaraan de jongere gaat werken om het Eigen Traject vorm te geven, gericht op de stip aan de horizon. Na een afgesproken periode plannen we een evaluatiegesprek om een advies te delen voor het vervolg van de begeleiding.

Een dag bij JET

Jongeren treffen bij ons een fijne, gezellige en veilige leerplek waar we ruimte geven om ‘te landen’ na schooltijd. Na een lange dag op school kunnen ze lekker bij ons aan de keukentafel zitten om verhalen te vertellen, een kopje thee te drinken en gewoon even te chillen. Er is altijd ruimte voor een gesprek, waarin we het belangrijk vinden om ook écht te luisteren. We bewegen met jongeren mee en sluiten aan bij wat ze op dat moment nodig hebben. Zo dragen wij ook bij aan hun sociaal-emotionele ontwikkeling. We lopen graag een stukje mee op het pad naar hun volwassenheid, waarbij het vergroten van het zelfvertrouwen, zelfstandigheid en eigen verantwoordelijk centraal staan.

Drie jongere samen op de fiets.

In verbinding

We kunnen ons goed voorstellen dat het als ouder/verzorger prettig is om bij de begeleiding betrokken te worden. Dit doen we o.a. door na de begeleiding in een persoonlijk app-groep de ervaring van de dag te delen. Zo houden we de lijntjes kort en de verbinding goed. Behoefte aan meer informatie of overleg? Dan plannen we een gesprek in op onze gezellige locatie.

Meer weten? Neem gerust contact op!

Contact