Laden ...

Samen één plan

Wij staan voor de gedachte dat begeleiding van jongeren moet aansluiten op de individuele jongere en
zijn/haar behoeftes. Daarin werken we vanuit de mogelijkheden en talenten van jongeren,
omringt door ouders, school en team JET
om samen tot één plan te komen.

Zelf de koers bepalen

Het leven is veranderlijk. Er is sprake van een constante beweging, continu en in alle lagen. Het kunnen volgen van deze natuurlijke dynamiek is essentieel. Wij blijven afstemmen op de ontwikkeling van de jongere van binnenuit, op inzichten en processen. Dit verklaart waarom jongeren die wij begeleiden soms op schijnbaar onverklaarbare wijze, weer vlot op de rit zijn. Ze zijn als het ware weer aangesloten op zichzelf.

Lees Meer

Vanuit eigen talent en kracht

De jongere zelf staat bij ons centraal en is daarmee de kapitein van zijn/haar eigen schip. Wij brengen jongeren in contact met het potentieel dat in hen aanwezig is. Los van het feit of de maatschappij hierom vraagt. Dit op basis van het vertrouwen dat als je met je talenten en kracht in contact komt, er een plekje is weggelegd voor het eigen geluk in de maatschappij.

Lees Meer

Maatwerkbegeleiding

Soms lopen jongeren vast op school en/of thuis. Wij ondersteunen deze jongeren bij het ontwikkelen van belangrijke levensvaardigheden. Op een gestructureerde en speelse manier leren wij jongeren o.a. effectief communiceren, beter samen werken met anderen, zelfredzaam en ondernemend te zijn. Centraal in onze aanpak staan de behoeftes en mogelijkheden van de jongere zelf.

Foto van reclamebord JET | Je Eigen Traject.
Twee dames die blij zijn.

Onderwijsbegeleiding

Soms zitten jongeren in een periode waarin het niet zo lekker loopt en vallen de schoolprestaties tegen. Onze onderwijsbegeleiding kan dan uitkomst bieden. Dit betekent in de eerste plaats dat jongeren bij ons in alle rust aan de slag kunnen met hun huiswerk. Daarnaast brengen professionele begeleiders de persoonlijke leerbehoefte van de jongere in kaart om de oorzaak van de tegenvallende prestaties aan te kunnen pakken. Bijvoorbeeld door dieper in te gaan op moeilijke lesstof en meer aandacht te besteden aan het maken van planningen.

Passend onderwijs

Tegenvallende schoolprestaties worden bij veel jongeren veroorzaakt door een zwakke ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden, al dan niet veroorzaakt door aandachtstoornissen of persoonskenmerken. Vaak zijn ze slim genoeg maar hebben moeite om: dingen te onthouden, op tijd aan taken te beginnen of het werk geconcentreerd af te maken. Vanuit onze maatwerkbegeleiding richten wij ons op de individuele behoefte en wensen van de jongere met het doel vaardigheden te versterken, zoals: plannen en organiseren, timemanagement, emotieregulatie en impulsbeheersing.

Mensen zitten luisterend op stoel.

Benieuwd wat andere ouders van ons vinden?

Lees hier wat anderen zeggen over JET | Je Eigen Traject.

"

Heerlijk hoe jongeren een fijne, veilige plek bij JET hebben. Mijn kind is er elke dag met plezier naar toe gegaan.

Kristien

Ouder

"

Maatwerk is ook echt maatwerk bij JET. Vanuit de hulpvraag wordt de jongere gezien en gehoord.

Laurens

Ouder

"

De pubertijd kan best lastig zijn. Met ook de ouder ondersteuning van JET hebben we het geluk binnen ons gezin weer gevonden.

Anne

Ouder

Verwijzers

Hieronder staat een overzicht van de verschillende financieringsstromen binnen de regio’s. Staat er geen passende optie tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Samen zoeken we naar eventueel andere mogelijkheden.

Gemeente Groningen

Individuele begeleiding van jongeren tussen de 10 en 23 jaar op basis van ZIN, PGB,
passende onderwijsgelden en particuliere gelden.

Provincies: Groningen-Friesland-Drenthe

Zorg tot 18 jaar op basis van ZIN, PGB, passende onderwijsgelden en particuliere middelen. Vanuit de verlengde Jeugdwet kan begeleiding maximaal worden geboden tot 23 jaar.

Coöperatie Dichtbij

Wij zijn aangesloten bij Coöperatie Dichtbij. Er wordt intensief samengewerkt om zorg en begeleiding te leveren van goede kwaliteit, van elkaar te leren en de zorg innovatiever en effectiever te maken. Binnen deze samenwerking is JET | Je-Eigen-Traject
een ZIN gecontracteerde organisatie.

Meer weten? Neem gerust contact op!

Contact